top of page
  • ramazanbilek

ALİ ÖZ GELMEDEN ESNAFLA KARŞI KARŞIYA





Mersinʼin Toroslar ilçesinde belediye başkan adayının değişmesi esnafta krize sebep oldu. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmazʼın yeniden aday gösterilmemesi üzerine, esnafa olan belediye borçları ödenemez hale geldi. İddiaya göre içeride kendi adamlarıyla sistem kuran yeni belediye başkan adayı Ali Öz, esnafın borçlarını ödetmemek için meclis üyeleri ve memurları tehditle kendisine bağlayarak işlerin yapılmasını engelliyor.


31 Mart Yerel Seçimleri için Mersinʼin Toroslar ilçesinde değişikliğe giden Cumhur İttifakı MHP Genel Merkezi, Mersin esnafının tepkilerini üzerine çekti. Belediyenin esnafa olan borçları iki siyasinin çekişmesi yüzünden ödenemez hale geldi. Yeni aday Ali Özʼün mevcut belediye başkanını karalama kampanyası içn borçları ödetmediği iddia edilirken, esnaf ise mağduriyetini anlatarak isyan etti.



DAHA SEÇİMİ KAZANMADAN ESNAFLA UĞRAŞIYOR! Belediyenin ses sistemi ve sahne kurulumunu yapan firmanın yetkilisi olan F.A., “Toroslar Belediyesi ile yıllardır çalışıyoruz, ama bu yıl yaşadığımız sorundan hepimiz mağduruz. Belediye Başkanı borçların seçimden önce ödeneceğini söylüyor. Ama piyasada konuşulan belediyede paranın olmadığı. Biz yine de bekliyoruz ama bu saatten sonra gelen paranın hayrı kalmadı, paramız pul oldu.” Şeklinde konuştu.


Bir diğer alacaklı, olan Y. Y. ise daha seçimi kazanmadan kendilerini mağdur etmek için her türlü sistemi kurduklarını söyleyerek, “Ali Özʼün bu konuda esnaftan taraf olmasını beklerdik. Daha belediye kazanılmadan esnafla uğraşmak siyasetçilere yakışmaz. Oy istemeye geliyorlar, paramızı ödetmiyorlar. Ben içeride ne olduğunu biliyorum, Ali Özʼün bayrağını sallayan 2 meclis üyesi var. Başkan paramızı ödemek istiyor ama o meclis üyeleri elin kolunu bağladılar.” İfadelerine yer verdi.



Ak Partili Meclis Üyeleri Fatma Özer ve Ömer Bilginʼin Ali Özʼe. yakın meclis üyeleri oluğunu, kredi kullanımına kendilerinin engel olduğunu belirten başka bir alacaklı ise, “Mersin esnafı bunları affetmeyecek. Cevabını da sandıkta verecek. Biz paramızın peşinde koşmaktan yorulduk. İşi yaparken sorun yoktu, ödemeye gelince para yok deniyor. Oy istemeye gelenler bize yapılan hataları çözmeden boşuna gelmesinler. Bir iki esnaf değil, bir sürü arkadaşımız var bizim gibi emeğinin karşılığını alamayan.” dedi. Komisyonda yer alan meclis üyelerinin kendi istekleriyle değil baskı ve korkutma politikası yüzünden bu borçlanmanın karşısında durduğunu ifade eden A.T., “Daha adaylık sürecinde esnafı karşısına alan başkan mı olur? Bütün personeli etkileri altına almışlar, paramız ödenmiyor. Seçilmişlerin görevi vatandaşa hizmettir. Biz Toroslar esnafı olarak kendi hizmetimizin karşılığını bile alamıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

83 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page